Ev Tekstilcileri İzmir’de bir araya geldi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Ev Tekstilcileri İzmir’de bir araya geldi

Facebook'ta paylaş
03/12/2023 , 11:56:50

Dünyada 180 ülkeye, yılda 3.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren ev tekstil ürünleri sektörü temsilcileri İzmir’de bir araya geldi. 33 şehirde, 1200’ün üzerinde üyeye sahip olan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) İzmir’de üyeleri ile buluşurken, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’yi de ziyaret etti. Türkiye’deki tüm ev tekstili firmalarını dijital ortamda buluşturan Hometex.org aplikasyonunun da tanıtımını yapan Dernek, bu sayede üyelerinin uluslar arası pazarlardan daha çok pay almasını sağlayacak.

Ankara’dan sonra İzmirli üyeler ile de bir arada olmak sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlemek için İzmir’de buluştuklarını dile getiren TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, Yönetim Kurulu toplantılarını gerçekleştirdiklerini, üye ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkanlara ve üyelere ziyaret

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile bir araya gelerek derneklerini anlattıklarını ve İzmir’de de etkin olarak yer alma isteklerini ilettiklerini belirten Bayram, her iki başkandan da kendilerine destek sözü aldıklarını kaydetti. Yönetim Kurulu toplantılarında gündemdeki konuları değerlendirdiklerini anlatan Bayram, sonrasında Wyndham Grand İzmir Özdilek Otel’de düzenledikleri yemekte İzmir’deki üyeleri ile bir araya geldiklerini söyledi.

Dijitalleşme üyeleri dünyaya açacak

İzmir’deki üyelerine de ev tekstil sektörünü dijital ortamda buluşturan ve dünya pazarlarındaki paylarını daha da artırmalarını sağlayacak hometex.org sitesinde yer almaları çağrısı da yaptıklarını vurgulayan Bayram, “Bütün üyelerimizi bu siteye üye olmaya davet ediyoruz. Türkiye ev tekstil ihracatının yüzde 85’ini bizim üyelerimiz yapıyor. Türkiye ihracatında sektörümüzün payı yüzde 2 seviyesinde. 180 ülkeye. 3.5 milyar dolar yıllık ihracat yapıyoruz. Dijital çağa uyum çerçevesinde hazırladığımız hometex.org aplikasyonumuzla ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kur ve enflasyon sorunu çözülmeli

Hometex Fuarı’nı da yıllardır 170 bine yakın ziyaretçi, 850 yerli ve yabancı katılımcı ile 200 bin metrekare alanda başarılı bir şekilde  düzenlediklerine dikkat çeken Bayram, Fuarlarını daha da büyütmek ve daha etkin hale getirmek istediklerini açıkladı. İhracatçı bir sektör olarak en büyük sorunlarının kurların enflasyon oranında artmaması ve ekonomide yaşanan iniş çıkışlar olduğuna işaret eden Bayram, “Ekonomideki istikrar  diğer sektörler gibi bizim sektörümüz içinde çok önemli. Maliyetlerimiz sürekli artıyor ancak kurlar enflasyon oranında artmadığı için ihracatta sorun yaşıyoruz. Ayrıca enflasyon ve hayat pahalılığı da iç piyasada bizim sektörü olumsuz etkiliyor. Enflasyonun düşürülmesi için alınan tedbirleri destekliyoruz. Kur ve enflasyon sorununu çözümü ile sektörümüzün rahatlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin